Cara Basuh Ayam Guna Tepung
Cara Masak Rendang
Anda gunakan dua jenis adunan tepung, satu adunan basah dan satu lagi kering. Setelah minyak dipanaskan, celup ketulan ayam dalam adunan basah kemudian gaulkan. Anda gunakan dua jenis adunan tepung, satu adunan basah dan satu lagi kering. Setelah minyak dipanaskan, celup ketulan ayam dalam adunan basah kemudian gaulkan.
Anda boleh cuba bau sendiri ayam yang dibuang bahagian kantung dan dicuci bersih dengan ayam yang tidak dibuang bahagian. Cara membuat ayam goreng tepung saus barbeque: Cuci bersih sayap ayam kemudian potong menjadi 2 bagian, beri perasan jeruk nipis lalu tunggu selama 15 menit. Bancuh tepung bestari dengan air. Kuantiti mengikut jumlah ayam. Perap tepung bersama ayam selama setengah jam (lagi lama perap, lagi juicy). Bancuh tepung bestari bersama air sahaja. Sediakan air dalam mangkuk. Masukan ayam dalam bancuhan tepung tadi dan perap.
Belum ada Komentar untuk "Cara Basuh Ayam Guna Tepung"
Posting Komentar