Cara Buat Laksa Sarawak
Cara Masak Rendang
Basuh dada ayam sehingga bersih. Kemudian rebus sehingga ayam masak dan agak lembut. Masukkan 1 liter air ke dalam periuk 2. Masukkan pes laksa, santan, kiub ayam dan serbuk kari 3.
Sesudah mendidih, tutup api. Tapis kuah & siap 😊 *tambah. 1 1/2 cawan kacang tanah 1 1/2 cawan bijan 2 sd kecil ketumbar 2 sd kecil jintan putih 2 sd kecil jintan manis bahan c sedikit garam minyak masak sedikit gula cara memasak lihat. Kemudian rebus sehingga ayam masak dan agak lembut. Cuci bersih ayam, lumuri lemon. Rebus ayam dengan 1,5 liter air. Masukkan daun salam, daun jeruk, jahe, serai. Masak dengan api kecil. Temukan siaran berkaitan cara buat laksa sarawak di lemon8.
Belum ada Komentar untuk "Cara Buat Laksa Sarawak"
Posting Komentar