Cara Buat Kuih Pau Lembut Dan Gebu
Cara Masak Rendang
Cara penyediaan pau lembut dan gebu : Kacau sebati dan tutup seketika dalam bekas yang lain,. Cara buat kuih pau lembut dan gebu. Satukan tepung gandum, susu pekat manis, minyak masak dan bancuhan mauripan.
Pau kampung disukai oleh pelbagai peringkat usia. Lembut dan gebu, ia enak dinikmati ketika masih panas,, sesuai untuk sajian minum petang. 3 sudu minyak masak 2 cawan tepung gandum 2 sudu besar mauripan@yis 2 sudu besar susu pekat 1 sudu besar gula setengah cawan air. 1 biji bawang besar, didadu 2 ulas bawang putih* 1/2 inci halia*(*ditumbuk lumat) garam dan gula secukup rasa 1 tangkai daun kari 1 batang kayu manis 1 kuntum bunga. Masukkan kesemua bahan sekali dalam blender, kemudian kisar sehingga sebati. Kalau nak senang kisar, masukkan nasi dulu, lepas tu masukkan 1. 3 sudu minyak masak 2 cawan tepung gandum 2 sudu besar mauripan@yis 2 sudu besar susu pekat 1 sudu besar gula 1/2 cawan air suam sedikit garam cara. Nak buat frozen pun. Paling best doh ini lembut boleh tahan lama.
Belum ada Komentar untuk "Cara Buat Kuih Pau Lembut Dan Gebu"
Posting Komentar